×
Reset Filters
Close
Close
Event Info

Event menu

Scroll top

Marți, 9 noiembrie 2021, de la ora 10:00, Energynomics vă propune o întâlnire în care experții invitați vor vorbi despre rolurile pe care și le asumă furnizorii și distribuitorii într-un ecosistem energetic dominat de tranziția către decarbonare într-o economie în dezvoltare accelerată!

Ca urmare a modificărilor majore aduse cadrului de reglementare și pentru atingerea noilor obiective de sustenabilitate, industria energetică este obligată să își remodeleze viitorul. Noile tehnologii ajută, dar sunt în același timp prin ele însele provocări de depășit. Furnizorii se adaptează la contextul pieței liberalizate și introduc noi comportamente în relația cu clienții. Simultan, au de răspuns la schimbările care influențează industria energetică în ansamblu: deficit de producție locală, noi reguli de echilibrare, noi competitori și, deasupra tuturor, creșterea rapidă a prețurilor la energie și impactul acestora asupra consumatorului vulnerabil.

Distribuitorii resimt tot mai acut presiunea pentru ameliorarea calității serviciilor (reducerea numărului de întreruperi în alimentare și a duratelor acestora) și pentru extinderea rețelelor. În cazul energiei electrice, se adaugă nevoia de conectare a prosumatorilor și a micilor producători de energie din surse regenerabilă, în vreme ce pentru rețelele de gaze naturale începe să fie analizată opțiunea de utilizare a hidrogenului.

Multe dintre aceste provocări cer introducerea pe scară largă a soluțiilor digitale și instruirea angajaților pentru un mediu de lucru virtual, ceea ce transformă modelele de operare ale companiilor de utilități.

Veniți să descoperim care sunt tendințele care descriu în prezent sectorul de utilități din România și ce provocări au de depășit companiile care activează în acest domeniu!