×
Reset Filters
Close
Close
Event Info

Event menu

Scroll top

About

Joi, 15 aprilie 2021, între orele 10:00 și 13:00, Energynomics vă propune o nouă întâlnire ONLINE cu titlul “Proiectul Hidrogen – dezbaterea pentru România”. După decenii de cercetări de laborator, studii științifice și proiecte pilot, numeroase tehnologii s-au dezvoltat suficient cât să devină viabile din punct de vedere comercial. Investițiile considerabile anunțate de Uniunea Europeană, odată cu restricțiile impuse altor tehnologii, vor impulsiona apariția și dezvoltarea industriei hidrogenului. Parte a unei rețele dinamice de companii globale, centre de cercetare și consorții trans-naționale, România are șansa redesenării sistemului său energetic pentru a-l pregăti pentru viitor; un viitor construit în jurul energiilor regenerabile și al sistemelor de stocare și conversie pe scară largă, pe baza infrastructurii existente și a resurselor naturale proprii.

Obiectivul este decarbonarea societății, iar hidrogenul poate să rezolve cel puțin două nevoi esențiale: 1. să ia locul combustibililor fosili, păstrând densitatea energetică a acestora, dar fără emisii nocive în atmosferă la ardere, în industrie și în transporturi 2. să fie produs și distribuit pe scară largă, fără un impact semnificativ asupra mediului, folosind active deja existente, în condiții de eficiență și siguranță comparabile.

Ne propunem să aducem împreună perspective complementare pentru a înțelege în ce fel putem acționa astăzi pentru a stimula Proiectul Hidrogen!