×
Reset Filters
Close
Close
Event Info

Event menu

Scroll top

Joi, 13 mai 2021, între orele 10:00 și 13:00, Energynomics vă propune o nouă întâlnire ONLINE pentru a descoperi care sunt oportunitățile momentului în valorificarea activelor de care dispune România în industria de petrol și gaze: resurse, tehnologii, oameni!

De peste 150 de ani, societățile noastre s-au dezvoltat în Epoca Petrolului, caracterizată prin utilizarea sporită a hidrocarburilor – gaze naturale, produse derivate din petrol și combustibili. Direcționați către surse regenerabile, vom depinde în continuare de petrol și gaze pentru următoarele decenii, pentru energie, încălzire, transport și produse chimice. Acest lucru are o importanță deosebită pentru România, datorită rezervelor sale mari și, de asemenea, datorită infrastructurii extinse de O&G. Cu toate acestea, un sentiment de urgență domină industria. Companiile consacrate și noii jucători caută activ mișcări laterale pentru a-și consolida viitorul; acestea sunt de obicei legate de integrarea surselor regenerabile de energie (eoliene și solare), de noi purtători de energie (de exemplu, hidrogen) și valorificarea cunoștințelor geologice (geotermale).

Afacerile de bază înseamnă optimizarea explorării a câmpurilor mature, bazată pe noi tehnologii (analiza volumelor mari de date, AI, cloud) și, de asemenea, exploatarea utilizând soluții precum foraje subechilibrate, puțuri multilaterale, navigare de înaltă precizie în rezervoare, geosteering la distanță și Drenaj Gravitațional Asistat de Abur. Transportul și depozitarea O&G trebuie să se îndrepte spre emisii scăzute de gaze de seră și active gata de hidrogen. Multe dintre acestea depind de politicile generale și de deciziile autorităților publice.

Ne propunem să vă aducem înainte experți și companii de la care să aflați mai multe despre tehnologiile și abordările de business care pot valorifica mai bine activele de care dispune România în industria de petrol și gaze: resurse, tehnologii, oameni!