×
Reset Filters
Close
Close
Event Info

Event menu

Scroll top

About

Marți, 8 februarie 2022, de la ora 10:00, Energynomics vă propune o întâlnire în care experții invitați vor vorbi despre banii disponibili pentru investiții în energie și condițiile pentru
a le vedea întâmplându-se!

Sumele avansate ca fiind disponibilizate pentru industria energetică din România în următorul deceniu sunt amețitoare, comparabile numai cu sumele calculate a fi necesare. Între mecanismele de finanțare anticipate se înscriu bani europeni (PNRR, fonduri structurale, Fondul pentru o Tranziție Justă, Horizon Europe), Fondul de Modernizare, programele Administrației Fondului pentru Mediu, dar și noi scheme financiare, precum contractele pentru diferență (CfD).

Adăugăm fondul pentru eficiență energetică administrat de Ministerul Energiei – încă ne-operaționalizat, dar și programul ElectricUp. Tot mai multe companii listate la bursă se finanțează astfel, într-o perioadă în care apetitul investitorilor privați este în creștere, mai ales în sectoarele verzi. În fine, modificarea rapidă a legii offshore ar deschide calea unor investiții de zeci de miliarde de lei în următorii ani pentru extragerea, transportul, stocarea și valorificarea gazelor naturale de la Marea Neagră.

Noile tehnologii sunt susținute deja prin investiții în cercetare, prospectare sau proiecte pilot, fie că vorbim de hidrogen, captarea carbonului, SMRs, baterii sau soluții de eficiență energetică și digitalizare.

La început de an, veniți să facem inventarul investițiilor care pot schimba profilul industriei energetice din România: ce surse de finanțare avem, care sunt instrumentele pe care le putem folosi, care sunt experții și companiile care pot construi proiecte de succes!

Teme

Vom vorbi despre investițiile care pot schimba profilul industriei energetice din România.

  • Ce surse de finanțare avem la dispoziție?
  • Se va resimți în acest an impactul PPA-urilor în piețele de energie electrică?
  • Care sunt marile proiecte de investiții ale anului 2022?
  • Care segmente ale industriei energetice din România sunt mai atractive pentru noi investiții?
  • Generarea distribuită – rolul său la nivelul sistemului energetic; avantajele pentru investitori
  • Cogenerarea pentru eficiență energetică; are și avantaje financiare?
  • Noi parcuri de generare fotovoltaice și aranjamente financiare