Reset Filters
Close
Close
Event Info

Marți, 9 martie 2021, între orele 10:00 și 13:00, Energynomics vă propune o nouă întâlnire ONLINE pentru a descoperi care sunt posibilitățile pe care le are România pentru decarbonarea sectorului energetic!

În noul context european, orice formă de finanțare din bani publici va fi condiționată de reducerea drastică a amprentei de carbon, în fiecare dintre zonele principale: generarea de electricitate, transporturi și încălzirea/răcirea clădirilor. În plus, prețul certificatelor de carbon crește constant și a depășit cota de 30 de euro pe unitate în 2021, după ce s-a plasat între 20 și 27 de euro pe unitate în intervalul 2019-2020.

Companiile tradiționale sunt cele care resimt principala presiune, dar soluțiile nu pot veni decât din abordări integrate, în care să se regăsească toți jucătorii relevanți din industria energetică, de la producători și distribuitori de energie, la furnizori de tehnologie și la integratori sau antreprenori generali.

Ne propunem să identificăm împreună care sunt principalele provocări cu care se confruntă actorii principali, de la autorități centrale și locale, la companii, consultanți și experți și care sunt oportunitățile pe care le putem anticipa pentru 2021!

TEME

Mijloace de a facilita accesul la tehnologiile avansate

Statusul investițiilor necesare pentru un viitor energetic cu emisii cât mai apropiate de zero

Perioada de tranziție și rolul gazelor naturale în procesul de decarbonare

Perspective pentru cogenerarea de înaltă eficiență: context european și opțiuni naționale

Perspectivele producerii energiei din surse regenerabile (eolian, solar, geotermal, hidro) și fără emisii în atmosferă (nuclear)

Promisiunea hidrogenului – cât de departe sunt soluțiile concrete

Flexibilitatea sistemului energetic ca factor principal în atingerea țintelor privind securitatea energetică

Vor fi prezentate exemple demonstrative, iar vorbitorii invitați vor răspunde la întrebările lansate în cadrul sesiunii LIVE.

VIDEO conferința se va desfășura în limba română, fără traducere.