×
Reset Filters
Close
Close
Partner Details

Event menu

Scroll top

Camera di Commercio Italiana per la Romania

 

Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIpR) a fost constituită în anul 1994 ca asociație română.

A fost recunoscută oficial de Guvernul Italian prin Decretul Ministerial din 19 aprilie 2005 conform legii 518 din 1970 și își desfășoară activitatea în strânsă colaborare cu Ambasada Italiei la București.

CCIpR are sediul principal în București și sucursale la Arad, Cluj și Timișoara care activează prin reprezentanți proprii.

 

Misiune

Obiectivul principal al CCIpR este acela de a favoriza dezvoltarea schimburilor comerciale dintre România și Italia și colaborarea între investitorii celor două țări, furnizând informații și asistență în procesele de internaționalizare.

 

Lobby si Sustinere

Principalele obiective ale Camerei constau în dezvoltarea raporturilor comerciale dintre Italia și România, cu precădere în vederea promovării și vânzării produselor și serviciilor italiene în România, și în sprijinirea intereselor colective ale propriilor Asociați prin acțiuni de advocacy în relația cu autoritățile române.

 

Networking si Promovare

CCIpR asistă firmele în parcursul lor antreprenorial prin intermediul unei serii de instrumente precum seminarii, întâlniri B2B, întâlniri personalizate, country presentations, evenimente de networking și business-matching, asistență personalizată.

 

Oportunitati

Unul dintre rolurile fundamentale ale Camerei este acela de a monitoriza dinamicele sectoriale și subsectoriale astfel încât să propună firmelor italiene acele sectoare care prezintă creșteri interesante pe termen mediu și lung.

 

 

Camera di Commercio Italiana per la Romania