EDUCare - Liber la educatie financiara


NOV 16

EDUCare - Liber la educatie financiara Bulevardul Carol I, Nr.11, 700506, Iaşi, România, Iasi, Romania
When: 09:00 - 20:00

Add to calendar

11/16/2019 09:00 11/16/2019 20:00 Europe/Bucharest EDUCare - Liber la educatie financiara Când le vorbim copiilor noștri despre bani ne limităm de obicei la a le spune cât de important este să facă economii. Educația financiară a copiilor nu ține însă doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri si valori pentru viata. Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi - Sala Aula Magna

About

Când le vorbim copiilor noștri despre bani ne limităm de obicei la a le spune cât de important este să facă economii. Sau le oferim bani pe post de „recompensă“ pentru 5 minute de liniște.

Educația financiară a copiilor nu ține însă doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri și valori pentru viață.

Felul în care părinții noștri s-au raportat la bani, modul în care i-am auzit vorbind despre ei, îngrijorările pe care ni le-au transmis s-au impregnat în subconștientul nostru și ne-au setat atitudinea față de bani și câștig.

România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa, doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunoștințe financiare, iar asta se reflectă în propriile noastre vieți împovărate de rate și datorii și pline de alegeri neinspirate financiar.

Ce și când le spunem copiilor despre bani? Cum îi pregătim să devină adulți responsabili financiar? Cum să ne resetăm chiar noi, ca adulți, relația cu banii?

Venue

Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi - Sala Aula Magna

Bulevardul Carol I, Nr.11, 700506, Iaşi, România
Iasi Romania

Partners